Diensten tekstschrijver

Teksten… Overal om ons heen duiken ze op, of je er nu behoefte aan hebt of niet. Soms kort, soms (te) lang. De ene keer blijf je geboeid lezen, omdat de schrijfstijl en de inhoud bevalt. De andere keer haak je al snel af, omdat de schrijfwijze ervan niet interessant genoeg of de boodschap behoorlijk onduidelijk is. Het geeft soms een entertainend effect als er een foutje in de tekst is geslopen, waardoor er iets onbedoeld grappigs ontstaat. Maar het kan ook voor kromme tenen zorgen…

Dit laatste kun je als bedrijf voorkomen door mijn persoonlijke hulp in te schakelen. Ik heb een frisse manier van schrijven, wat resulteert in duidelijke, vlot leesbare teksten met een rustige lay-out, waardoor de boodschap van jouw bedrijf op een heldere en professionele manier wordt overgebracht.

Tekstschrijver Sylvia Hilhorst Schrijven Redigeren Lay-out.

Schrijven

Diensten tekstschrijver Schrijven Redigeren en Lay-out. Professionele schrijfstijl, schrijfwijze artikel of stukje website schrijven.

Heb je zelf absoluut geen tijd om die nieuwsbrief, dat artikel of stukje voor de website te schrijven? Of liggen jouw kwaliteiten simpelweg op een ander vlak en zoek je iemand die dit voor je kan doen? Neem dan gerust contact met mij op.

Afhankelijk van de tekstvorm, kies ik samen met jou een passende manier om genoeg informatie te ontvangen, waarmee ik vervolgens aan de slag kan. Als het gaat om ​een nieuwsbrief​, dan volstaat over het algemeen een lijst met steekwoorden en eventueel belangrijke data die ik erin moet verwerken. In een gesprek met mij kun je aangeven wat het doel van de brief is, wie de doelgroep is, welke schrijfstijl passend is en of ik ook de lay-out voor je moet verzorgen.

Wil je dat ik voor jouw bedrijf ​een artikel​ schrijf voor een plaatselijke krant of tijdschrift? Of wil je op ​de website​ bijvoorbeeld de pagina “over mij” vullen en schrijf je niet graag over jezelf? Dan neem ik graag een interview af om een goed beeld te krijgen van de achtergrond van jouw bedrijf. Tegelijkertijd kom ik er op deze manier achter wat de precieze boodschap is die jij wil overbrengen aan jouw doelgroep. Al deze gegevens verwerk ik vervolgens in een compacte, zakelijke tekst.

Als ik zo’n tekst voor je schrijf, zorg ik er vooral voor dat deze lekker vlot leest. Jouw doelgroep zal de boodschap op een professionele en aantrekkelijke manier ontvangen, waardoor zij (nog meer) vertrouwen krijgt in de werkwijze van jouw bedrijf.

Tekstschrijver Sylvia Hilhorst Schrijven Redigeren Lay-out.

Redigeren

Diensten tekstschrijver Schrijven Redigeren en Lay-out. Professionele schrijfstijl, schrijfwijze artikel of stukje website schrijven.

Je komt ze best vaak tegen: ingewikkelde lange zinnen die je minstens drie keer moet lezen om de boodschap te ontcijferen. Door het gebruik van veel bijzinnen en moeilijk taalgebruik, raak je als lezer al snel de kluts kwijt. Gevolg is dat je stopt met lezen. Dat moet je als bedrijf zeker zien te voorkomen! En daar help ik je graag bij.

Als bedrijf heb je de knowhow in huis voor ​de inhoud​ van een tekst. Jij weet als geen ander welke boodschap je wil overbrengen via de website, e-mail, een blog of nieuwsbrief. Het controleren van deze teksten is een tijdrovende klus en soms zie je zelf door de bomen het bos niet meer. Bespaar jezelf tijd en energie door mij de teksten te laten redigeren. Mijn taalkundige blik hierop werkt vast en zeker verfrissend!

Ik zorg ervoor dat de zinnen begrijpelijk en vlot leesbaar worden, waardoor niet alleen jouw boodschap duidelijk op de voorgrond treedt, maar de tekst ook nog eens SEO-proof is. Dit betekent dat ik meestal weinig ​extra​ tekst schrijf, maar vooral aan het schrappen ben. Ik controleer de tekst op spelling, grammatica, interpunctie, zinsbouw en taalgebruik. Daarnaast is het belangrijk om de doelgroep van het bedrijf voor ogen te houden. Een passende schrijfstijl zal ervoor zorgen dat de tekst aantrekkelijk is om te lezen en jouw lezer dus geboeid blijft. Dit doel gaan we samen bereiken.

Tekstschrijver Sylvia Hilhorst Schrijven Redigeren Lay-out.

Lay-out

Diensten tekstschrijver Schrijven Redigeren en Lay-out. Professionele schrijfstijl, schrijfwijze artikel of stukje website schrijven.

Dagelijks komt er een stortvloed aan informatie op ons af. Waar haal jij de tijd vandaan om dit allemaal te lezen? Ik merk dat ik regelmatig leestijd tekort kom. Het gevolg van deze beperkt beschikbare tijd is, dat mensen selectiever worden in wat ze lezen. Daarom is het (bijna) noodzakelijk dat je als bedrijf voldoende aandacht besteedt aan de lay-out​ van de teksten om jouw doelgroep te bereiken. ​Een aantrekkelijke opmaak met een professionele uitstraling nodigt namelijk meer uit tot lezen. En dat is uiteindelijk de bedoeling! Maar hoe bereik je dit?

Mijn idee achter een goede lay-out is dat deze vooral “rustig” moet zijn. Een rustige lay-out zorgt voor een optimale leesbaarheid van de boodschap voor jouw doelgroep. Voorop staat natuurlijk dat de teksten vlot leesbaar zijn. Maar is het een goed idee om deze teksten te centreren, links te laten uitlijnen of juist rechts? Daar begint de opmaak al mee. Daarnaast zijn er nog veel meer keuzes waar je over na moet denken, voordat je de teksten daadwerkelijk publiceert.

Bij al deze keuzes voor opmaak, help ik je graag! Naast het (her)schrijven van de bedrijfstekst kan ik samen met jou kijken naar de mogelijkheden voor een passende lay-out. De pagina krijgt dan een professionele uitstraling, is goed leesbaar en ziet er aantrekkelijk uit voor de potentiële lezers.