“Iets om over naar huis te schrijven”

In augustus 2000 begon ik als fulltime leerkracht in het basisonderwijs. Als 21-jarige kwam ik voor aardig wat uitdagingen te staan. Heerlijk! “Leraar, elke dag anders”. Die slogan klopt, dat heb ik aan den lijve ondervonden!

Naast het lesgeven waren er namelijk nog tal van andere taken, waar je blijkbaar ook voor opgeleid was… Wist ik veel! Voor mijn gevoel hadden ze ons daar tijdens de opleiding niet voor klaargestoomd. Maar al doende leert men en voor ik er erg in had, was ik geïntegreerd in het Nederlandse onderwijssysteem. Ik voelde me als een vis in het water! Het is nu 20 jaar later en net als bij kinderen, vind ik het belangrijk dat je je als persoon blijft ontwikkelen. Ik beleef nog altijd veel plezier aan het onderwijzen en opvoeden van vooral 12-jarigen, beter bekend als “pubers”. Gelukkig mag ik in een team werken dat altijd bezig is met vernieuwingen binnen het onderwijs, maar stiekem is er het afgelopen jaar onderhuids iets beginnen te kriebelen, waardoor ik deze nieuwe uitdaging aangegaan ben. Maandag 17 augustus 2020 startte ik officieel mijn eigen bedrijf als tekstschrijver. Een logische stap voor mij, want het knutselen met teksten was altijd al één van mijn hobby’s en dit werk is prima te combineren met mijn werkzaamheden in het onderwijs. Inmiddels is het maart 2021, een mooi moment om mijn eigen website te lanceren, waar ik erg trots op ben! Hopelijk ben ik hierdoor nog beter te vinden en kan ik aan de slag voor verschillende opdrachtgevers.

Tekstschrijver Sylvia Hilhorst is een “eenvrouwszaak” wat voor mij automatisch betekent dat ik grote waarde hecht aan persoonlijk contact. In een eerste gesprek (op locatie, telefonisch of via een e-mailbericht) kan ik met u kennismaken, zodat ik een beeld krijg van uw branche en wat uw bedrijf binnen deze branche wil uitstralen. Vervolgens kunt u tijdens dit gesprek aangeven wat de opdracht is die u voor ogen heeft en daarbij uw wensen uitspreken. Ik kan dan aangeven wat ik als tekstschrijver voor uw bedrijf kan betekenen. Na afloop van ons gesprek kan ik een passende (geheel vrijblijvende) offerte opstellen en als deze voldoet aan uw wensen voor u “in de pen klimmen”.